Att Tämja Skuggor – Spelare

Detta är spelartroppen till Att Tämja Skuggor :

Först ut är Susanna Dzamic, känd radiopratare och programledare, spelade rollspel för första gången (!) på Lund 1922.

Nu återvänder hon till Lund 1923, med sin kavata polissyster Vera:

Vera Lindgren, 26-årig polissyster i Lund. Präktig på gränsen till irriterande. Vera har inga tydliga karaktärsdrag utseendemässigt. Däremot kan hennes kroppsspråk vara något yvigt, och hon har lätt för att tappa och ha sönder saker.

Särskilt när hon blir exalterad. Som änka njuter hon gärna av sin friheten med en cigarill efter kvällsmaten.

Nästa plats i Anders Janssons spelartropp utgörs av Per Wellinder – spelälskare sedan sent 70-tal. Främst strategispel, men även andra boardgames och rollspel med favoriten Dungeons & Dragons.

Per var aktiv i studentlivet på 90-talet med spex- och nationsverksamheter. Yrkesbakgrunden är inom TV, reklam och kommunikation. Tidigare bl a Kommunikationschef för MFF. Född och uppvuxen i Lund, men det är först nu som vd på Visit Lund som han har sitt första riktiga jobb i Lund.

Per spelar Ole Björn Svenning: 26 år, norsk-ättad illustratör och grafiker med konstnärsambitioner.

Jobbar åt Lunda-Correspondenten och signerar sina alster med initialerna: ”OBS!”

Under slutet av det stora kriget gick han till sjöss och jobbade på konvojerna över Atlanten.

Och efter kriget landade han i USA där sjökunskaperna kom väl till pass hos en irländsk firma som jobbade med import och export.

För att undvika polisen återvände han till Sverige för några år sedan där han istället slog mynt av sin tidigare hobby och etablerade sig som grafiker.

Sista spelaren i troppen är ingen mindre än Johan Wester. Johan har spelat rollspel sedan tonåren och är numera kreativ chef på idéverkstaden Skånemotor, och en eldsjäl för allt som rör Lund.

Johan återvänder som Francois-Emile ”Frans-Emil” Somme.

Francois-Emile (i vissa kretsar känd som ”Fede-Frasse”) är en 47-årig professor i Latin vid Lunds universitet. Hans farfarsfar följde med Jean-Baptiste Bernadotte från Frankrike 1810 och fastnade småningom i Lund. Frans-Emils farfar var lärling åt Brunius vid ombyggnaden av Lunds Domkyrka i mitten på 1800-talet. Frans-Emil är en storväxt och godmodig akademiker som röker pipa och hatar katter.

Publicerat den
Kategoriserat som Nyheter