Skäret

Rollspel
Antal Spelare: 3-5
Design, layout och text: Frans Witting
Illustration: Janni Andersen

Spelas Lördag 10-14, anmälan

När jag minns somrarna på Gamleö så minns jag hur vi lekte i det svalkande vattnet medan morgonsolens strålar bröts i tusen färger. Man trodde alltid att det skulle bli tråkigt innan man var där men inte ens de berusade vuxna kunde störa sommaren och havet. Nu ilar den piskade vinden saltstänk i ögonen och Gamleö är en kall klippa i en svart storm. Det är inte familjens sommarställe längre, det är farbror Oscars ö. Han har cancer och har bett mig att komma, som om att vi tyckte om varandra. Antagligen hade han ingen annan att bjuda. Jag vill tro att jag hade kommit även om han inte hade mutat mig med sitt arv.

Skärret är ett psykologiskt skräckscenario med inslag av utredningsspel. Vi gestaltar tillsammans en stämning och karaktärerna kring Oscars väntan på döden. Spelet tar inspiration från Koji Suzukis verk och August Strindbergs tavlor. Vedom, tvekan och skuld hänger i luften på denna vackra men hotfulla plats.

Ett mekaniskt lätt system kommer att sätta karaktärers försök att hantera det svåra och det fasansfulla i centrum. Det tar inte mer än några minuter att lära sig. Inga förberedelse behövs.