Cocktails och Cyanid – Lajv

Lajv
Författare och arrangör: Anna Askbåge
Tid : 2023-08-26 17-22
Plats: Vi träffas vid Receptionen. Vi kommer ha en introduktion ca 1 timme och sen går vi gemensamt till lajvlokalen innan lajvet. Kom ombytt.
Lajvavgift: 100 kr, betalas på plats.
Anmälan: Anmälan öppnar den 7 juli och görs på följande länk.
Det är först till kvarn vid anmälan. Första rundan av anmälningar stängs den 28 juli. Därefter görs castingen. Det kommer fortfarande gå att anmäla sig efter detta datum om det finns tomma roller, eller om man vill stå på väntelista
.

John Beresford, före detta militär och familjeöverhuvud, avled för en tid sen i sitt hem efter flera års sjukdom. Familjen och andra berörda har nu samlas på familjegodset för att höra Johns testamente läsas upp. Till synes är allt som det ska men det finns intriger och hemligheter under ytan. Kan det finnas de som hyser agg till andra i rummet? Agg som är tillräckligt starkt för att ta till mord?

Cocktails och Cyanid är ett lajv i “Agatha Christie”-anda som bygger på några av hennes mest kända böcker. Lajvet är ett mordmysterium som utspelar sig innan Poirot stiger in i handlingen. Spelet går inte ut på att lösa mordmysteriet, utan att skapa det. Alla i sällskapet har sina hemligheter, alla kan vara offer och alla kan vara mördare. Fokus ligger på karaktärsspel och intriger. Varje spelare kommer att tilldelas en färdigskriven roll, med färdiga intriger. Denna kommer att skickas med mail minst två veckor innan lajvet.

Lajvet passar bra både för nybörjare och mer erfarna lajvare, ingen kunskap om Agatha Christie behövs. I lajvavgiften inkluderas fika, te och alkoholfria drinkar. Spelare ska själv ordna 20-talsinspirerade kläder som passar dess roll, känslan är viktigare än den historiska korrektheten när det gäller kläder.

Lajvets författare och arrangör är Anna Askbåge, som har mer än 20 års erfarenhet av att skriva och arrangera lajv.