Jul på Sanatoriet

Rollspel – Call of Cthulhu 7th edition
Antal Spelare: 4-5
Författare: Caroline Dahlgreen

Spelas Lördag 10-14, anmälan

Stora vita snöflingor singlar ner utanför fönstret du står vid och marken täcks sakta med snö. En tunn glasruta skiljer dig från friheten, men läkare Johansson anser att du ännu inte har återhämtat dig så pass att du får åka hem från ”Sankt Annas sanatorium”. En kraftig hostning, som är det enda kvarvarande symtomet av tuberkulosen, rister genom kroppen. Du tänker att det kanske inte vore så dumt att stanna kvar tills efter nyår. Ryktet går att sjukhusstyrelsen ska anordna en fyrverkerishow på julaftonskvällen. Stämningen skulle definitivt behöva lättas upp, nu när den ena efter den andra patienten försvinner. Sjukvårdsbiträdet säger att de har blivit akut försämrade under natten, men tvivlet stiger inom dig. Kan personer som faktiskt verkar må bra på kvällen när de går och lägger sig bli så dåliga att de aldrig mer vaknar upp?


Dina tankar avbryts när du stirrar in i ett par gröna ögon som reflekteras i fönsterrutan. ”God kväll, det är dags för kvällsmedicinen”, säger syster Josephine. Du vänder dig om och besvarar leendet som du får från det unga sjukvårdsbiträdet och följer sedan efter henne. Elden från den öppna spisen värmer men ändå känner du kalla kårar längs med ryggraden när du går förbi. Du hoppas att det inte är din tur att lämna jordelivet när du lagt dig för natten.


Välkommen att stiga in i Sankt Annas sanatorium med dina vänner, men frågan är om ni någonsin kommer levande ut därifrån?