Svartviken Rollspelspodd

Nya Fest (Poddsalen), Lördag 15.00 – 17.00

Svartviken Rollspelspodd har varit en aktiv del av den svenska rollspelsscenen sedan 2017, både som podcast där vi spelar rollspel och genom att flera medlemmar har skrivit och publicerat både äventyr för andra rollspel och helt egenskrivna rollspel. 

Vårt fokus när vi spelar rollspel är engagerande berättelser med stort fokus på drama och konflikter inom gruppen, kombinerat med såväl episka berättelser som mindre, experimentella äventyr. Vi drivs av karaktärsutveckling, engagerade karaktärsinteraktioner, och att gifta rollspelens generativitet med spännande narrativ. 

Utöver podcasten har vi också arrangerat Poddrummet på GothCon och Borås Spelkonvent, där en stor mängd rollspelspoddare förs samman och spelar tillsammans, deltar i panelsamtal och träffar lyssnare. Till hösten arrangerar vi dessutom vårt första egna konvent i form av SvartCon, där vår lyssnare får möjlighet att skapa äventyr och rollspel tillsammans med oss. Genom dessa evenemang vill vi främja gemenskapen och stimulera kreativitet inom rollspelsvärlden. 

Under Lund 1922 deltog Svartviken Rollspelspodd och spelade Call of Cthulhu Sverige live från stora scenen. I år agerar vi konferencier för den nyskapade Poddscenen vid Lund 1923, samt spelar äventyret Den dränkte gudens grav, skrivet av Moa Frithiofsson till rollspelet Kutulu.

Under Lund 1923 spelar vi Den dränkte gudens grav. 

En grupp främlingar vaknar upp vid ett uråldrigt offeraltare i en fornlämning långt ned under jorden. De minns inte vilka de är eller vad de gör där. De måste nu samarbeta för att utforska den mystiska platsen och samla fragment av sina förlorade minnen. 

Men tiden är knapp. Mörka hemligheter ligger begravda i ruinerna. Ett gigantiskt sigill läcker långsamt men obönhörligt vatten och hotar att frigöra en farlig kraft. Främlingarna måste lösa gåtan kring sin närvaro vid offeraltaret, förstå syftet med denna plats och upptäcka vad som hotar att bli befriat från sitt fängelse.