Spelleda skräckrollspel med barn – Västspel

Lilla Salen, Lördag 13.00 – 14.00

Under rubriken “Spela skräckrollspel med barn” kommer Joanna och Arvid från Västspel att ge förslag på hur man introducerar skräckrollspel för barn. De beskriver hur man skapar en lyckad session där spänning och läskigheter är fokus. Joanna och Arvid kommer att prata om hur man lägger nivån rätt utifrån deltagarnas ålder och förutsättningar.

Västspel är en Göteborgsbaserad förening som grundades 2013, med syfte att introducera barn och unga till spelhobbyn – rollspel, lajv, brädspel och figurspel. Varje sommar arrangeras Västlägret, där barn mellan 9 och 14 år får prova på massor av spel under några dagar. Föreningen medverkar också på event runt om i landet – Nu senast i samarbete med Världskulturmuseet i Göteborg under utställningen Världens Spel. Västspel är även på plats på Lund 1923.

Joanna är tjugo år. Hon deltog i sitt första Västläger 2014 och har varit inblandad i föreningen sedan dess. Hon har en förkärlek för berättande och narrativ struktur, och en bakgrund inom teater, vilket har lett till att hon spelar mycket rollspel – både som spelare och spelledare.

Arvid är uppvuxen i Lund och en av grundarna till Västspel och Västlägret. Han har 30 års erfarenhet av att spela, spelleda och att skriva rollspelsäventyr. Med intresse för historia, improvisation och rollspelsteori utvecklar han ungdomarna i föreningen som spelledare och spelskapare.