SM i Power Grid

För andra året i rad arrangerar Kraftringen och Lunds Spelfestival svenska mästerskapet i Power Grid!

2022 kunde vi utse Sveriges första mästare. Kommer hon kunna bibehålla titeln eller blir det just du som tar hem den?

Power Grid ligger högt på BoardGameGeeks topplista över alla tiders brädspel och det är inte utan anledning! Har du pokeransikte nog att dölja dina avsikter i kraftverksauktionen? Är du tillräckligt ekonomiskt lagd för att ha råd med bränslet du behöver? Och är du strategisk i din utbyggnad av elnätet så att du konkurrerar ut dina motspelare i kampen om medborgarnas gunst (och pengar)? Power Grid utmanar både ditt strategiska tänkande, din förmåga till snabba taktiska beslut och din känsla för att läsa av medspelarnas dolda agendor.

Kvalificeringen för SM-finalen kommer att pågå hela helgen i den öppna brädspelsdelen av festivalen. Vi har gott om exemplar av spelet på plats så ta med dig några kompisar och kom och starta ett parti när som helst. Eller dyk upp och se om det finns någon annan på plats att utmana. Spelarna med högst poäng i kvalomgångarna möts i söndagens final, där vi ser fram emot att kora årets mästare. Så kom och tävla om ära och fina priser!

Finalen spelas på söndagen, kl. 13:00. Senaste start för kvalparti är därför kl. 11:00 på söndagen.

Inom mästerskapet sätter vi en tidsgräns om 2 timmar per parti.

Ett stort tack även till Playoteket och Lautapelit, Power Grids skandinaviska distributör. SM i Power Grid kommer spelas på standardkartorna i Power Grid Recharged.