Anders Blixt

Tyvärr har Anders Blixt tvingats lämna återbud till Lund 1923.

Anders Blixt är nestorn i den svenska rollspelsbranschen. Han var med när hobbyn kom till Sverige på 1970-talet, deltog i det första Gothcon 1977, blev professionellt publicerad i USA 1980 och var rejält inblandad i 1980-talets svenska rollspelsunder, när han ansvarade för produktutvecklingen hos Äventyrsspel med titlar som Expert Drakar och Demoner och Mutant 2. 

Anders har dessutom en akademisk bakgrund inom statskunskap, Mellanösternstudier och klassisk historia. Vidare har han arbetat hos olika myndigheter med svenska fredsbevarande insatser på Balkan, i Mellanöstern, i Kashmir och i Afghanistan, samt gjort en sexmånadersrunda i Kabul för 15 år sedan. Sedan 2020 är Anders rollspelskonstruktör hos Eloso, där han är mest känd för Basker Blå, en Chock-setting om svenska FN-soldater i Västafrika på 1980-talet. 

Anders föredrag har temat spelvärldsbygge. Han går igenom hur man konstruerar en äventyrlig och färgstark kampanjvärld. Han förklarar bland annat hur en sådan värld behöver hänga ihop när det gäller inre logik, ”naturlagar”, flora och fauna, mänskliga och omänskliga invånare, samhällen, städer med mera. Han går igenom hur man bygger in intressanta motsättningar mellan grupper och individer, vilket skapar öppningar för dramatik, konflikter och äventyr. Som exempel använder Anders sin Atlantis-spelvärld, nyligen publicerad i speltidningen Fenix.

Publicerat den
Kategoriserat som Gäster